Yoga Harlingen

Wat is Yoga

Yoga is voor iedereen, die een balans zoekt tussen lichaam en geest.

Yoga Harlingen geeft op een heldere en vernieuwde manier les. Yoga is voor iedereen die aan zijn lichaam en geest wil werken. U hoeft ook niet lenig of fit te zijn, u doet de yoga bij ons op uw eigen niveau van kunnen.

Kleding & tips voor de les

Trek soepele kleding aan waarin je je ongestoord kan bewegen. Trek een vestje/trui aan wat je makkelijk aan/uit kunt doen. Doe opvallende sieraden en je horloge af en oefen op blote voeten of sokken. Eet ook niet te zwaar voor de les, liefst een salade of iets licht verteerbaars.

Er zijn vrij veel vormen van yoga, wij geven 4 verschillende vormen. Door de flow in de lessen en de ademhalingsoefeningen hebben de yogalessen een gunstig effect op uw algehele conditie.

Onder Yoga Harlingen bij we hebben de volgende soorten yogalessen:

Yin Yoga

Yin yoga voor het zelf herstellend vermogen van het lichaam

Yin yoga is de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Bij Yin yoga richt je je op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je de rek voelt. Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. Ook wie geen topsporter of ballerina is, heeft baat bij Yin yoga. Als je een zittend beroep hebt bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je de spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd.

Hatha yoga

Uitgebalanceerde oefeningen met een bewuste ademhaling

Chakra Harlingen
Hatha yoga is een combinatie van uitgebalanceerde oefeningen met een bewuste ademhaling. De rust die ontstaat geeft energie en brengt evenwicht tussen lichaam en geest. Hatha yoga zorgt voor een prettige ademhaling, een soepel en ontspannen lichaam en een goede concentratie. Tijdens de lessen besteden we aandacht aan lichamelijke oefeningen, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga Harlingen

Zwangerschapsyoga geeft veel voordelen. Dat is iets wat ik zelf heb ondervonden tijdens mijn zwangerschappen en graag door wil geven aan aanstaande vaders en moeders.

Lichamelijk helpt het om je houding te verbeteren omdat door het gewicht van het kind je houding verandert. Het helpt ook om kracht op te bouwen en je gewrichten ,bindweefsel en pezen soepel te houden.

Het helpt om te ontspannen , meegaan met de flow in plaats van je te verzetten. Er is veel aandacht voor de ademhaling die je kunt gebruiken tijdens de bevalling. Yoga gaat ook over de  verbinding tussen lichaam en geest, maar ook tussen jou en je kindje.

Chakra yoga

Chakra Yoga Harlingen

De Chakra yoga wordt verzorgd in de vorm van een workshop waarbij we iedere dag een ander chakra gaan behandelen en verdiepen.

Lessen

Maandag Dinsdag Woensdag
Hatha Yoga
17.30 – 18.30
Yin Yoga
18.45 – 19.45
Hatha Yoga
09.00 – 10.00
Hatha Yoga
19.00 – 20.00
Yin Yoga
20.15 – 21.15
Hatha Yoga
10.15 – 11.15
Hatha Yoga
20.15 – 21.15

Lessen: Zwangerschapsyoga

locatie oude trekweg

De serie bestaat uit 12 lessen waarvan 3 lessen met de partner. 10 lessen voor de zwangerschap en 2 lessen erna.

De lessen worden gegeven op dinsdag – of donderdagavond.

Voor 12 lessen betaal je 120 euro. Betaling per les is mogelijk.

Kosten

Proefles: gratis
Een losse les: €10
Strippenkaart: €90
De strippenkaart bestaat uit 10 strippen en is 5 maanden geldig. Een tweede les in de week is een halve strip.

Ben je langer dan 4 weken afwezig i.v.m. vakantie, blessure of ziekte.
Stel mij dan op de hoogte en ik pas het kwartaalbedrag aan.

De Hatha yoga lessen worden gegeven in Studio Hoog en Droog.

Een gemiste les mag ingehaald worden op een ander tijdstip. Kijk voor alle lessen die er gegeven worden bij  www.studiohoogendroog.nl

De Yin Yoga lessen worden gegeven op de locatie de Oude Trekweg 83 – 1

De lessen gaan per 10 keer voor 100 euro